Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het totdat ik verbetering voel?

Dit hang van vele factoren af. O.a. van de duur dat U klachten hebt, de ernst van de afwijking, etc. Soms is er onmiddellijk resultaat, soms kan dit 3 maanden duren.

Hoe vaak moet ik voor een behandeling komen?

Dit hangt weer af van de complexiteit van Uw afwijking. Doorgaans volstaan 1 - 4 behandelingen, soms ook zijn het er meer. Het kan ook zijn dat U na 6 maanden weer klachten krijg en dan opnieuw een aanvullende behandeling moet ondergaan.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet altijd pijnloos, maar pijn is nooit ernstig en de reden dat een behandeling gestaakt moet worden. De eerste dagen na een behandeling kan enige napijn en/of vermoeidheid optreden. Ook de correcties op zich kunnen wat pijnlijk zijn. Deze napijn duurt over het algemeen niet meer dan drie dagen. Mocht dit voorkomen dan kan men tijdelijk een pijnstiller gebruiken. Deze kan door uw behandelend arts voorgeschreven worden.

Is Orthomanuele behandeling veilig, zelfs als ik al geopereerd ben?

Bij een goed opgeleide Orthomanuele Therapeut bent U in veilige handen. Deze is getraind om te onderkennen wanneer U eigenlijk doorverwezen moet worden. Bij oudere mensen kan gevraagd worden om eerst een z.g. botdichtheidonderzoek te laten verrichten, ook wel mineraalstudie van het bot genoemd. Dit om te voorkomen dat de botten eventueel beschadigd zouden kunnen worden bij de behandeling.

Moeten er foto’s gemaakt worden voordat ik behandeld kan worden?

Mocht U over foto’s beschikken dan is het belangrijk dat U die meeneemt naar het eerste consult. Veelal geven foto’s  (en scans) toch niet de inlichtingen die Dr. Sickesz zou kunnen gebruiken en moet zij afgaan op wat er gevoeld wordt. M.a.w. het is niet erg als U de eerste keer geen foto’s bij U hebt, deze kunnen alsnog, gericht, gemaakt worden.

Zijn er nog bepaalde voorzorgen die ik moet nemen voor de behandeling?

Gebruik geen crème op de huid, omdat via de vettige huid een correctie veel minder makkelijk uit te voeren is.

Wat dien ik nog meer mee te nemen naar de behandeling?

Een badlaken, omdat dit een goedkope en doeltreffende manier is om de hygiëne te handhaven op de behandeltafel